preskoči na sadržaj
Vijesti

Ekskurzija na Hvar, 2.-5. LIPNJA 2017.

U kasnim večernjim satima krenuli smo iz Retkovaca i Prkovaca na dugo očekivanu ekskurziju 7-ih i 8-ih razreda, pod budnim okom razrednice 7-og razreda Anabele Krešo, razrednika 8-og razreda Krešimira Lermajera i učitelja Željka Mlatkovića. Nakon noćne vožnje kroz Hrvatsku u jutarnjim satima stigli smo u Split. Tamo smo obišli Dioklecijanovu palaču i uži centar grada Splita, te smo nakon pauze krenuli trajektom prema otoku Hvaru.


Za mnoge od nas ovo je bila prva vožnja trajektom. Nakon vožnje pristali smo u grad Stari Grad na otoku Hvaru, smjestili se u hotel Arkada i krenuli na prvo plivanje u hotelskom bazenu. Nakon večere i kraćeg zajedničkog druženja odmorili smo se u svojim sobama spremni za nove avanture.
Drugi dan uglavnom smo proveli uživajući u moru i bazenu. Neki su plivali, neki skakali sa molova a neki su u dubokoj hladovini igrali društvene igre. Nakon večere otišli smo do grada Hvara gdje smo obišli njegove najpoznatije znamenitosti. 

Treći dan obišli smo Stari Grad i Jelsu i uživali na jednoj od najljepših pješčanih plaža na otoku. Neki su ovdje usavršili svoje plivanje, neki su malo izgorili, a bilo je i pokoje potapanje i igre u moru. Posebno nam se svidio Picigin kojega smo usavršili.

Zadnjeg dana spakrali smo stvari, obavili zadnje kupovine i kupanje i krenuli nazad prema svojim domovima, puni nekih novih sjećanja.

Posebno se želimo zahvaliti našem vodiču Dariu koji nam je s puno pozornosti i pažnje i mnogo velikog znaja ovu ekskurziju učinio doista nezaboravnom.

                                                                                                        Željko MlatkovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivan Benković   datum: 9. 6. 2017.
preskoči na navigaciju