preskoči na sadržaj
Vijesti

Izlet u Vinkovce

Učenici 1. i 2. razreda matične i područne škole 3. lipnja išli su na izlet u Vinkovce. Na autobusnome kolodvoru drugaši su ponovili znanje iz prirode i društva o peronima, čekaonici, informacijama i blagajni. Slijedio je obilazak željezničkoga kolodvora i posjet muzeju, u kojemu su, uz popratno predavanje, mogli vidjeti predmete iz prošlosti: stare uniforme željezničara, kola za prijevoz i signalizaciju iz različitih razdoblja. 


Nakon okrjepe i igre u parku, posjetili smo Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci. Učenicima je knjižničarka ispričala nešto o povijesti knjižnice, upoznala ih s odjelima, pročitala bajku, a zatim su uživali igrajući se u igraonici i listajući knjige koje su sami odabrali s polica dječjega odjela.

U gradskome muzeju pogledali smo etnološki podstav, igračke kojima su se igrala djeca u prošlosti, te nošnje stare čak 200 godina, za koje su neki učenici primijetili kako ih imaju i njihove bake u svojim ormarima i ladičarima. Posebno zanimljivo bilo je razgledavanje arheološkoga podstava. Prolazeći iz prostorije u prostoriju, gledali smo lutke odjevene u odjeću različitih razdoblja, predmete koje su koristili, nastambe u kojima su živjeli, ali i način sahranjivanja. Začudo, učenici se nisu preplašili, već su sve željeli pogledati više puta.

Podjednako, ako ne i veće oduševljenje, djeca su doživjela tijekom susreta s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci. Vatrogasci su priredili aktivnosti za pamćenje: učenici su nosili vatrogasne kacige, „vozili“ vatrogasno vozilo, a posebno su uživali u špricanju iz šmrka.

Izlet smo završili šetnjom uz Bosut i sladoledom u slastičarnici na korzu.

Fotografije možete pogledati u galeriji.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Kasač   datum: 22. 6. 2015.
preskoči na navigaciju