preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci

Literarni kutak

Od zrna do kruha (šk. god. 2017./2018.)

Autor: Sanja Kasač, 18. 12. 2017.

Od zrna do kruha  

 

Malo zrno u zemlju pada.

Čeka kišu da pusti klicu.

Prvo se zeleni i pušta klas

koji će dati kruh za sve nas.

Zrelo zrno se vozi do mlina

gdje će biti brašna fina.

To brašno ide dalje,

u pekarove se ruke šalje.

Pekar s njime čuda stvara

i peciva budu prava.

Pecivo u pećnicu stavi.

Gotov proizvod on vadi.

Kad u školu krenem

prvo u pekarnicu skrenem.

Kupim perec mali i

zahvalim na hrani. 

                                 Renato Miličević

Maleno zrno u zemlji spava.

U zemlji bubri, raste i buja.

Ubrzo proviri prva klica.

U proljeće izvire zelene vlati.

Sunce ih grije, kiša zalijeva, biljka raste.

Izraste zreli pšenični klas.

Kada pšenica sazri, ovrši se i pakuje u vreće.

Odvozi se u mlin gdje se melje u brašno.

Brašno se nosi u pekarnice.

Pekari izrađuju kruh, kifle, perece i druge krušne proizvode.

Svakoga jutra u pekarnicama i prodavaonicama miriše svježi kruh.

                                                                                             Marina Barić




Koliko je sati? Udžbenici 2022./2023.
Školsko zvono / Prijevoz

 

 

 

 

 

 

 

 

Savjetujemo

 

 

 

Nacionalni CERT – Wikipedija

 

 

 

 

Školske novine čitajte na web-u - Školska knjiga - tu za vas

 

 

Naslovna - Hlapićev portal

Sjedi 5 - Sjedi 5

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2021.

Ukupno: 74664
Ovaj mjesec: 785
Vrijeme

booked.net

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci / Matije Gupca 22, HR-32282 Retkovci / os-akzrinski-retkovci.skole.hr / skola@os-akzrinski-retkovci.skole.hr
preskoči na navigaciju