preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci

 > Naslovnica
Vijesti

Panta rei

Autor: Ivan Benković, 27. 8. 2021.

Poštovani svi!

 

Deset godina – gotovo kao dah! Nevjerojatno kako je razdoblje 2011. – 2021. brzo prošlo… Imao sam veliku čast obnašati dužnost ravnatelja OŠ Ane Katarine Zrinski Retkovci s područnom školom u Prkovcima.
Splet okolnosti, život ili ljudi dali su mi priliku doći „s druge strane kolektiva“ i probati taj kruh, a ravnateljstvo kao i svako drugo radno mjesto ili „funkcija“ je jedno veliko radno i životno iskustvo.

Puno se toga promijenilo u tom razdoblju, počevši od sastava kolektiva, uređenja školskih zgrada i okoliša, sređivanja imovinsko – pravnih odnosa, školskog prijevoza učenika, ali i mnogih drugih stvari koje se ne uočavaju na prvu.

Na samom završetku jednog dijela moga radnog vijeka, mogu ustvrditi da mi je u retkovačkoj školi bilo puno lijepih, sretnih i veselih situacija, a one manje lijepe, iako su ostavile nekog emocionalnog traga, sada su zanemarive, prošle su i nisu vrijedne spomena!

U svom radu i ophođenju s ljudima uvijek sam nastojao biti čovjek, a jesam li to i u kojoj mjeri uspio, procijenit će i reći netko drugi.

Ako sam nekog nekada bilo čim povrijedio, od srca se ispričavam jer je bilo nenamjerno!

U Ivankovo na mjesto učitelja Glazbene kulture, gdje se vraćam, ponijet ću samo lijepe uspomene, a kolegici i budućoj ravnateljici ove Škole koja dužnost ravnateljice počinje obnašati od 1. rujna 2021. –  gđi Zdenki Škrlec, želim puno zdravlja i uspjeha u radu!

Na kraju, velika HVALA svima s kojima sam uspješno surađivao – mještanima Retkovaca i Prkovaca, učiteljima, stručnim suradnicama, tehničkom i administrativnom osoblju, pomoćnicima u nastavi, prethodniku g. Ivanu Nenadiću koji mi je pokazao „prve poteze“ u poslu ravnatelja, Osnivaču (VSŽ), Općini Ivankovo, retkovačkim župnicima, udrugama iz oba mjesta, svim članovima Školskih odbora, donatorima (Kauflandu, Caritasu Ivankovo, Vinkopromu) te bivšim djelatnicima i našim umirovljenicima na ukupnoj suradnji! 

 

Retkovci, kolovoz 2021.

Ivan Benković, prof.
Koliko je sati?

Školsko zvono / Prijevoz

 

 

 

 

 

 

 

Savjetujemo
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2021.

Ukupno: 21562
Ovaj mjesec: 191
Danas: 59
Vrijeme

booked.net

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci / Matije Gupca 22, HR-32282 Retkovci / os-akzrinski-retkovci.skole.hr / skola@os-akzrinski-retkovci.skole.hr
preskoči na navigaciju