preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci

 > Naslovnica
Vijesti

Happy Saint Patrick's Day!

Autor: Jelena Špoljarić, 24. 3. 2021.

Sveti Patrik zaštitnik je Irske, a njegov dan se obilježava 17. ožujka diljem svijeta, ponajviše u zemljama engleskog govornog područja.

Zadnjih nekoliko godina Dan sv. Patrika obilježavamo i u našoj školi u okviru nastave Engleskog jezika. I ove godine učenici su sudjelovali u raznovrsnim aktivnostima kojima je cilj promovirati jezik i kulturu engleskog govornog područja.

Učenici 4. razreda matične i područne škole izrezivali su, slagali i bojili irskog vilenjaka (leprechaun) za kojeg legenda kaže da ispunjava jednu želju ako ga se uhvati. Rašireno je i vjerovanje da, ukoliko se 17. ožujka nosi zelena odjeća, može mu se nečujno prišuljati. Tako kaže legenda, a učenici naše škole su se ''zazelenili'' taj dan, za svaki slučaj.

Učenici 5. razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Kreativni Englezi izrađivali su irske šešire od kartona i uvježbavali irski ples. Kako im ide, možete pogledati u video galeriji!

Učenici 6. razreda prvo su u skupinama ponovili stare i naučili nove zanimljive informacije o Irskoj i Danu sv. Patrika, izradili plakate, ukrasili pano i na kraju odigrali kviz znanja u kojem je najuspješniji bio učenik Mata Debelić.

Najiskusniji učenici naše škole, osmaši, sudjelovali su u natjecanju u skupinama. Očitavali su QR kodove, rješavali križaljke i anagrame, prezentirali nove informacije te na kraju sudjelovali u kvizu. Čestitamo Martini, Lauri i Lani iz 8.a te Mariji i Anti iz 8.b na pobjedi!

 

Marina Tomas, prof.

 
Koliko je sati?

Školsko zvono / Prijevoz

 

 

 

 

 

 

 

Savjetujemo
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2021.

Ukupno: 21356
Ovaj mjesec: 8258
Danas: 75
Vrijeme

booked.net

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci / Matije Gupca 22, HR-32282 Retkovci / os-akzrinski-retkovci.skole.hr / skola@os-akzrinski-retkovci.skole.hr
preskoči na navigaciju