preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci

 > Naslovnica
Vijesti

Povratak u školu

Autor: Ivan Benković, 21. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

Jučer smo imali samo informaciju da se od ponedjeljka 25. 5. 2020. svi učenici od 1. do 4. razreda mogu vratiti u školu. Nakon današnjih sastanaka sa predstavnicima HZJZ i ministricom Blaženkom Divjak, situacija je nešto jasnija.

Preporuka i HZJZ i MZO-a je da se sva djeca nižih razreda vrate u školu.

 Po preporukama nadležnih nema zapreka oko povratka u školu bez obzira imaju li neki kronični zdravstveni poremećaj (astmu, dijabetes i sl.) niti postoji li u kućanstvu osoba sa zdravstvenim tegobama. Vratiti se u školu ne moraju djeca koja imaju simptome zaraze COVID-om ili im je određena samoizolacija. Ne moraju se vratiti niti djeca koja trenutačno imaju neku prijelaznu bolest do ozdravljenja.

Razlog povratka je povratak u prirodno okruženje – školu, u kojemu im se može pružiti kvalitetnija nastava. Socijalizacija je za djecu iznimno važna, a do sada su bila upućena isključivo na svoje najbliže. U osobnom kontaktu sa učiteljima vaše će dijete  puno  lakše, brže i jednostavnije svladavati gradivo i rješavati zadatke. Tijekom proteklih mjeseci dobrim ste dijelom morali sudjelovati u radu svoga djeteta. Mi smo vam zahvalni što ste prihvatili tu ulogu i surađivali s nama na dobrobit svoga djeteta. Sada vas tog dijela posla možemo osloboditi.

Vaše će dijete imati najbolje uvjete koje im možemo osigurati i pružiti (u uvjetima i zgradama kakve imamo).

U školi će se odvijati nastava svih predmeta – obveznih i izbornih. To znači da se vraćamo u normalan način rada. Za rad kod kuće ostaje samo zadaća.

Moguće je da će doći do malih izmjena u rasporedu kako bi se smanjio broj osoba s kojima vaše dijete u toku dana dolazi u kontakt.

Mislim da je sve navedeno dovoljan razlog da se riješe vaše nedoumice oko povratka djece u školu.

Za one koji, ipak, odluče da njihovo dijete zbog nekog opravdanog  razloga neće u ponedjeljak doći u školu ostaje praćenje nastave na trećem programu HRT i usklađivanje s učiteljicom. I to može trajati do 1. 6. 2020. kada se taj program ukida.

Nadam se da će vam ove informacije pomoći da donesete odluku koja je u najboljem interesu vašeg djeteta.

Za sve nedoumice i dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju!

Detalje oko dolaska u školu i rasporeda dobit ćete pravovremeno od učiteljica.

 

Veselimo se susretu u školi!

                                                                                                                            Ravnatelj: Ivan Benković, prof.
Koliko je sati?

Školsko zvono / Prijevoz

 

 

 

 

 

 

 

Savjetujemo
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2021.

Ukupno: 21356
Ovaj mjesec: 8258
Danas: 75
Vrijeme

booked.net

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci / Matije Gupca 22, HR-32282 Retkovci / os-akzrinski-retkovci.skole.hr / skola@os-akzrinski-retkovci.skole.hr
preskoči na navigaciju