preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci

 > Naslovnica
Vijesti

Na Vjeronaučnoj olimpijadi - 6. mjesto!

Autor: Ivan Benković, 5. 2. 2020.

Školske godine 1972./1973. započela je poznata Makova Vjeronaučna olimpijada - natjecanje djece iz vjeronaučnog znanja. Od Godine Velikog jubileja 2000. ta natjecanja su postala sastavni dio državnih osnovnoškolskih, a od 2005. i srednjoškolskih natjecanja. Svake se godine učenicima nudi izvorno pisano gradivo s različitim temama. 

Građa iz vjeronauka uvijek je nova, prati aktualna zbivanja u društvu i Crkvi. Ove godine je tema bila "Sveti Vinko Paulski - apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj".Makova vjeronaučna natjecanja su specifična i po tome što se provode ekipno, potičući međusobno zajedništvo i solidarnost učenika i u samom natjecanju.

Na Olimpijadi mogu sudjelovati učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Dana 29.siječnja 2020. naša škola je sudjelovala na županijskom natjecanju u Vinkovcima s ekipom učenika 6. razreda (Dora Jakšić, Sebastijan Krezo, Lana Krizmanić i Lana Stanić). Od 12 prijavljenih ekipa, naša ekipa je osvojila 6. mjesto u Županiji. Čestitke!

                                                     (Zdravka Raguž, vjeroučiteljica)

 
Koliko je sati?

Školsko zvono / Prijevoz

 

 

 

 

 

 

 

Savjetujemo
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2021.

Ukupno: 21562
Ovaj mjesec: 191
Danas: 59
Vrijeme

booked.net

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci / Matije Gupca 22, HR-32282 Retkovci / os-akzrinski-retkovci.skole.hr / skola@os-akzrinski-retkovci.skole.hr
preskoči na navigaciju