preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci

 > Naslovnica
Vijesti

Izlet u Vinkovce

Autor: Sanja Kasač, 20. 5. 2019.

Učenici 1. i 2. razreda matične i područne škole 17. svibnja išli su na izlet u Vinkovce. Na željezničkom kolodvoru drugaši su ponovili znanje iz Prirode i društva o peronima, kolosijecima, čekaonici, informacijama i blagajni. Posjetili su i muzej u kojemu su, uz popratno predavanje, mogli vidjeti predmete iz prošlosti: stare uniforme željezničara, kola za prijevoz i signalizaciju iz različitih razdoblja. Potom smo obišli i autobusni kolodvor.

Nakon okrepe i igre u parku, uslijedio je susret s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci. Vatrogasci su pripremili niz zanimljivih aktivnosti. Djeca su posebno uživala u špricanju iz šmrka.

Posjetili smo Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci. Učenicima je knjižničarka ispričala nešto o povijesti knjižnice, upoznala ih s odjelima, pročitala priču, a zatim su uživali igrajući se u igraonici i listajući knjige koje su sami odabrali s polica dječjega odjela.

U gradskome muzeju pogledali smo etnološki postav, igračke kojima su se igrala djeca u prošlosti te nošnje stare čak 200 godina. Posebno zanimljivo bilo je razgledavanje arheološkoga postava. Prolazeći iz prostorije u prostoriju, gledali smo lutke odjevene u odjeću različitih razdoblja, predmete koje su koristili, nastambe u kojima su živjeli, ali i način sahranjivanja.

Izlet smo završili šetnjom uz Bosut uz sladoled.

 

Fotografije možete pogledati u galeriji.




Koliko je sati?

Školsko zvono / Prijevoz

 

 

 

 

 

 

 

Savjetujemo
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2021.

Ukupno: 21362
Ovaj mjesec: 8264
Danas: 81
Vrijeme

booked.net

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci / Matije Gupca 22, HR-32282 Retkovci / os-akzrinski-retkovci.skole.hr / skola@os-akzrinski-retkovci.skole.hr
preskoči na navigaciju