preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci

 > Naslovnica
Vijesti

Višednevna ekskurzija učenika sedmih i osmih razreda u Medulin

Autor: Ivan Benković, 1. 7. 2019.

U ranim jutarnjim satima učenici sedmih i osmih razreda su zajedno sa svojim razrednicima krenuli put Istre. Smješteni na samoj obali Medulina u tek renoviranom hotelu Koral, učenici su bili oduševljeni. 

Prvi dan smo proveli u vožnji autobusom pri čemu smo obišli istarsko mjesto Roč te kroz Aleju glagoljaša došli u najmanji grad na svijetu – Hum. Tek oko 17.00 h smo stigli u hotel i do večere se uspjeli i osvježiti u moru. 

Drugi dan je započeo obilnim doručkom, kupanjem te je nakon ručka na rad došla vožnja autobusom do Fažane zatim ukrcaj na brod koji nas je doveo do NP Brijuni. Vidjeli smo sve ljepote i brojne životinje koje ondje žive. Park je to bogat i važan zbog svoje povijesti, ali i bioraznolikosti. Po dolasku je uslijedila večera i ponovo druženje u šetnji Medulinom. 

Treći dan je bio bogat programom. Obilazak Poreča i Rovinja ipak je nadmašila jama Baredine koja je ostavila sve bez daha. Što zbog prirodne ljepote, što zbog brojnih stepenica i prolaza koje smo morali proći kako bismo vidjeli čovječju ribicu. Iako umorni, poslije večere, umjesto druženja po Medulinu, svi smo zajedno otišli na noćno kupanje. 

Nismo se ni okrenuli, a već je došao četvrti dan. Radost i uzbuđenje jer napokon idemo u Pulu! Amfiteatar je ipak nešto sto se ne viđa svaki dan. Nakon obilaska Pule, ručak, odmor te kupanje. Navečer nakon šetnje, na obali smo proslavili i rođendan uz druženje, pjesmu i smijeh...

Ali sve sto je lijepo, kratko traje... 

U petak ujutro, nakon doručka, krenuli smo na put kući...

Pomalo tužni, ali prepuni lijepih dojmova i uspomena, oprostili smo se od mora i Medulina i uz pjesmu naših najraspjevanijih pojedinaca, sretno se vratili u Retkovce i Prkovce!

                                                                                         (Antonija Ajhorn)

 

 

 
Koliko je sati?

Školsko zvono / Prijevoz

 

 

 

 

 

 

 

Savjetujemo
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2021.

Ukupno: 21353
Ovaj mjesec: 8255
Danas: 72
Vrijeme

booked.net

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci / Matije Gupca 22, HR-32282 Retkovci / os-akzrinski-retkovci.skole.hr / skola@os-akzrinski-retkovci.skole.hr
preskoči na navigaciju