preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci

 > Naslovnica
Vijesti

Zastava učenika 8.b nagrađena posebnim priznanjem!

Autor: Ivan Benković, 12. 6. 2019.

Učenici 8.b razreda sudjelovali su u natječaju ''Predstavljam se svijetu'' izdavačke kuće Profil Klett. Kroz oslikavanje i izradu zastave bilo je potrebno predstaviti glavna obilježja i posebnosti zavičaja i razreda.

Kako učenici objašnjavaju, zastava je bijelo-žuta jer te boje simboliziraju slogu koja vlada u razredu od početka školovanja. U sredini zastave se nalazi grb s nekoliko simbola. Veliko slovo R predstavlja Retkovce. Četiri zelena trokuta simboliziraju četiri glavne ulice u Retkovcima, a zelene su boje zbog mnoštva livada i parkova u selu. Budući da su Retkovci poznati po svom amaterskom kazalištu, u grb su stavljene i glumačke maske. Iznad grba se nalaze dva klasa pšenice, glavne poljoprivredne kulture na poljima oko Retkovaca. Ispod grba je stilizirana traka s natpisom 8.b.

Zastava je prepoznata od strane stručnog žirija te nagrađena posebnim priznanjem u kategoriji „Lice mog razreda. Na adresu škole su stigle i odlične nagrade izdavačke kuće Profil Klett (mnoštvo kreativnog nastavnog materijala) te im se ovim putem zahvaljujemo!

Pohvaljene i nagrađene zastave možete vidjeti na sljedećoj poveznici:

https://www.profil-klett.hr/predstavljamo-50-nagradenih-radova-posebnim-priznanjima-u-sklopu-natjecaja-predstavljam-se-svijetu

                                                                                         Marina Kolar, prof.

 
Koliko je sati?

Školsko zvono / Prijevoz

 

 

 

 

 

 

 

Savjetujemo
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2021.

Ukupno: 21356
Ovaj mjesec: 8258
Danas: 75
Vrijeme

booked.net

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Ane Katarine Zrinski Retkovci / Matije Gupca 22, HR-32282 Retkovci / os-akzrinski-retkovci.skole.hr / skola@os-akzrinski-retkovci.skole.hr
preskoči na navigaciju